AM -Moped Klass 1

Utbildningen för AM-körkort kostar 4 695:- och då ingår 8 timmars teoriutbildning, datortester, e-böcker, 4 timmars körning med trafiklärare. Hos oss lägger vi stor vikt vid trafiksäkerheten och att du blir en trygg och säker förare.

För Moped klass I, AM-Moped krävs ett körkortstillstånd, obligatorisk teoriutbildning, manöverkörning och körning i trafik samt godkänt kunskapsprov vid trafikverket. Körkortsålder 15 år, fyllda 14 år och 9 månader vid kursstart. Körkortstillståndet bör vara klart SENAST veckan innan körningen. Det är väldigt olika hur lång tid det tar att få färdigt beroende på Transportstyrelsens belastning.

Mopedutbildning AM-körkort inkl. teoriubildning och material. Körutbildningen planeras individuellt. Det ingår en körning på manöverbana 60 min x 2 samt körning i trafik. I AM-mopedutbildningen ingår teorikurs och körutbildning enligt ovan samt e-bok via elevcentralen så att allt material alltid är uppdaterat med de senaste reglerna. Instuderingsfrågor och tester via vår hemsida ingår också, det går bra att öva hemifrån eller sitta hos oss på trafikskolan. Kursavgiften betalas senast veckan innan för platsgaranti. Utebliven eller för sent avbokad körning debiteras utifrån gällande taxa. Eventuella avbokningar eller ändringar måste göras senast 3 arbetsdagar, innan kl. 12.00. Målsman får godkänna avtal genom att skriva under en fullmakt då eleven inte är myndig vid inskrivning. Vi behöver kontaktuppgifter till målsman samt elevens giltiga legitimation/pass samt körkortstillstånd.

Efter utbildningen utfärdar trafikskolan ett utbildningsintyg som rapporteras in elektroniskt till Transportstyrelsen och som krävs för att skriva det teoretiska kunskapsprovet vid Trafikverket. För att utbildningsintyget skall utfärdas krävs full närvaro på teoriutbildningen, godkända Delprov (Plugga) samt 8 sluttester samt godkänd körning. Trafikskolan bokar tid för Kunskapsprovet så snart Utbildningsintyget är utfärdat.

Mer information

KÖRKORTSTILLSTÅND

För att kunna genomföra de obligatoriska körlektionerna på trafikskolan måste du först ansöka om körkortstillstånd. Hör av dig till oss så planerar vi in en tid då vi hjälper dig med ansökningshandlingarna. Syntestet får du hjälp med hos godkänd optiker. Det tar i regel 1-2 veckor innan du får ditt körkortstillstånd.

Teori

Den obligatoriska teorikursen är på 8 timmar. Teorin syftar till att skapa förståelse och kunskap om hur du bör tillämpa de regler och bestämmelser som gäller vid körning i trafik. Efter teorikursen arbetar du självständigt med våra instuderingsfrågor, dessa kan göras vid våra datorer på bilskolan men kan även göras hemifrån via dator, smartphone eller läsplatta om detta passar dig bättre.

KÖRNINGEN

Fyra timmar obligatorisk körutbildning. Körövningarna syftar till att skapa ett säkert handhavande av mopeden. Vi övar start och stopp, styrning och balans samt, inte minst, bromsning i olika farter under olika förutsättningar. Vi kommer även öva i lättare stadstrafik och på mindre landsvägar.

KUNSKAPSPROV PÅ TRAFIKVERKET

Du gör provet på en dator. Kunskapsprovet består av 65 frågor. Du måste ha svarat rätt på minst 52 av de 65 frågorna i provet för att bli godkänd.

NÄR FÅR DU DITT AM KÖRKORT?

Har du fotograferat dig på Trafikverkets förarprovskontor tillverkas och levereras ditt körkort inom några dagar.