Personbil

Hos oss på City Trafikskola kan du få hjälp med din körkortsutbildning. Vi har den kunskap och rutin som krävs för att du skall uppnå de höga krav Trafikverket och trafiken kommer att ställa på dig i framtiden.

Hos oss är alla varmt välkomna. Vi utbildar dig som aldrig kört bil tidigare, lika väl som dig som har övat mycket hemma och bara vill finslipa körningen inför körprovet. Har du redan körkort men känner att det skulle vara bra med lite avrostning är du också varmt välkommen att kontakta oss på City Trafikskola.

Teoriutbildning Personbil

 Teoriutbildningen för Personbil är upplagd på 5 lektionstillfällen på 1,5 timme vardera.

Under tiden Du går vår teoriutbildning är det bra om Du arbetar med distanstesterna hemifrån eller kommer in till skolan och sitter vid våra datorer här och arbetar med teoritesterna. Innan Du går och skriver Teoriprovet hos Trafikverket är det bra om alla teoritesterna på datorn/internet är gjorda med godkänt resultat. Teoriprov får först skrivas när Du har fyllt 18 år och Riskutbildning 1 och 2 är genomförda och Du är färdig med din körutbildning.

Vid köp av vårt teorikurs får Du tillgång till våra lärarledda teorilektioner, inloggning till körkortsappen ”körkort nu – Frågor” samt teoriböcker, det går självklart alldeles utmärkt att köpa enbart teorikursen om Du redan har böcker. Glöm inte bort att kontrollera att utgåvan Du har inte är för gammal.

Hos Transortstyrelsen hittar du mer nyttig information angående teoriprovet och uppkörning.

För mer information om nästa teorikurs samt bokning kontakta receptionen på 054-155133 alt maila info@citytrafikskola.eu

Mer information

Körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Hör av dig till oss så planerar vi in en tid då vi hjälper dig med ansökningshandlingarna, syntest får du hjälp med hos valfri optiker. Det tar i regel 1-2 veckor innan du får ditt körkortstillstånd.

ÖVNINGSKÖRNING OCH INTRODUKTIONSUTBILDNING

Om du tänker övningsköra privat måste du och den du ska köra med numera enligt lag gå en handledarutbildning (Introduktionsutbildning).

Läs mer >

 

TEORI- OCH KÖRUTBILDNING

Teoriutbildning När du betalat ett startpaket eller teoriavgift får du dina böcker och kan börja med teoridelen av utbildningen som består av teorilektioner och dataprov. Förutom de ordinarie dataproven har du även tillgång till datorbaserade repetitionsprov samt ett slutprov som påminner om Trafikverkets kunskapsprov. Samtliga prov kan göras hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre.

Körutbildning

  • Parallellt med teorin tar du dina körlektioner.
  • Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med i bilen under lektionerna.
  • Du får köra säkra och smidiga Volkswagen T- ROC.
  • Du kan börja köra 07:00 varje vardagmorgon och sista lektionen startar 16:45.

RISKUTBILDNING 1 OCH 2

Riskutbildning 1 – (alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden) kan du med fördel boka in hos oss tidigt i din utbildning. Läs mer här

Riskutbildning 2 – (halkbana inklusive hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden) skall göras i slutet av din utbildning. Tillsammans med din trafiklärare bokar vi in dig på Halkbanan i Grums. En godkänd riskutbildning är giltig i 5 år. Både del 1 och 2 måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs.

Läs mer här

KUNSKAPSPROV OCH KÖRPROV

Kunskapsprovet och körprovet (uppskrivning och uppkörning) bokas sammanhållet. Med sammanhållet menas det att teoriprovet och uppkörningen kan göras på samma dag eller inom en period om 14 dagar mellan de båda proven. Skulle något av proven underkännas har du upp till 2 månader på dig att göra ett omprov.